dilluns, 29 de gener del 2007

El KluKluxKlan de El Egido

Fa uns anys El Egido es va fer famós per uns incidents racials molt greus. Aquests dies sembla que aquesta situació s'ha reproduït. Hi ha agressions i por, pallisses, pintades, etc.
El dia 11 d'octubre del 2005 a la nit, els ocupants d'una furgoneta blanca C-15 es van dedicar al macabre joc de la caça del moro amb una escopeta d'aire comprimit.
La complicitat institucional és més preocupant que els mateixos atacs racistes. Les denúncies contra la policia local d'El Ejido per maltractaments contra marroquins s'acumulen i un detallat informe enviat al Defensor del Poble Andalús en detalla el caràcter i reincidència: cops, insults i humiliacions. Des d'aleshores, el policia local que sembrava més el pànic, amb el sobrenom de Sharon, ha estat apartat del carrer, però no va ser sancionat. Sharon acostumava a ruixar amb esprai immobilitzador les seves víctimes i sovint destrossava els seus locals comercials
La vergonya institucional més gran va ser l'acord entre el PP i el PSOE a l'Ajuntament d'El Ejido per demanar l'indult de dos empresaris que el 2004 van pegar amb bats de beisbol a tres marroquins. Van ser condemnats a 15 anys de presó cada un pel Tribunal Suprem, que va destacar el seu "nul penediment" i les "contínues traves" per obtenir proves a la zona. El PSOE va rellevar tots els seus regidors d'El Ejido. La flama del racisme no només afecta l'ajuntament que dirigeix l'expopular Juan Enciso (avui al Partit d'Almeria), sinó que es fa fort a la capital. Les protestes per la imminent obertura de l'Oficina d'Estrangeria més gran, al carrer de Marruecos del barri de San Luis, han atret grups d'utradreta. El pamflet del Moviment Cristià Social, que veïns del barri van ajudar a repartir, resulta eloqüent: "Estem a favor de la immigració, començant per acollir amb més amor els sud-americans siguin del color que siguin, seguits pels europeus i els subsaharians negres, però no els musulmans que ens assassinen en nom d'Al.là". I segueix: "
Encara que la plataforma veïnal contra l'Oficina d'Estrangeria, que està recolzada pel regidor del PP Francisco Amizián, denunciarà qui els titlla de racistes, la seva pàgina web (www.usuarios.lycos.es/mplazav) inclou notícies negatives sobre el col.lectiu marroquí que no tenen res a veure amb les seves queixes
Sembla que si volem veure actuar el KluKluxKlan no ens caldrà anar al sud dels Estats Units si no al sud d'Espanya, a un poble anomenat El Egido. El que no sorpren es la presència de dirigents del PP, el que si, la connivència del PSOE amb el seu silenci. El que tampoc sorpren son les amenaçes dels dirigents peperos a qui els assenyali com a inductors d'incidents racials.