dimecres, 7 de febrer del 2007

El recurso al Estatut / Legalització de les drogues / Llums de dia

El recurso al Estatut

El Partido Popular, el Defensor del Pueblo español, alguna que otra CA del PP como Valencia y Murcia, y algún grupúsculo ultra presentaron diversos recursos - creo que hasta 7 por ahora - al Constitucional contra el Estatut de Catalunya aprobado el 18 de junio de 2006.Montilla ha comentado que el PP no aceptó el resultado de las votaciones del Parlament, del Congreso, del Senado ni la del referéndum en las que el PP siempre votó negativamente aunque acabó siendo aprobado, eso si de un modo escandalósamente recortado, pero aprobado al fin y al cabo.Habiendo fracasado en todas las artimañas rastreras anteriores:-Boicot.-Intentar organizar un referendum ilegal - en realidad la idea era armar jaleo - que sabían que no podrían celebrar.-Aplaudir la arenga golpista de Mena, algo que habría que recordarle a Rajoy cada vez que venga por aquí a insultarnos.-Este recurso al Tribunal Constitucional. Ahora pretenden recusar a uno de los jueces y desequilibrar el voto de este Tribunal a favor de su opción. La excusa es que el juez al que pretenden recusar hizo un informe sobre el Estatut a petición de CiU. Y digo la excusa. Lo cierto, es que eliminando a un juez que saben o consideran favorable al Estatut pueden lograr una victoria tramposa.Si esto fracasa, ¿con que nos saldrán a continuación?. ¿Volverán a recurrir a aquello que ya dijeron antes de que el Estatut era obra de ETA?.

Legalització de les drogues

Llegeixo a La Vanguardia que Joan Saura defensa la legalització de les drogues de cara a combatre el narcotràfic.Algú pensa que ha estat una rucada del conseller Saura?. Jo no ho crec.Durant els anys 20 es va prohibir l'alcohol als Estats Units. Això va fer de la fabricació, tràfic i venda d'alcohol un negoci il·legal i criminal. Al voltant d'aquest negoci va crèixer com mai el crim organitzat, els assassinats i un cost per l'economia dels Estats Units molt alt.La legalització de l'alcohol va possar fi a un negoci criminal i a un problema de salut pública.Que significaria la legalització de les drogues com propossa Saura?.Que les drogues deixarien de ser un problema policial ja que no seria rendible com a negoci il·legal. Com va succeïr amb l'alcohol als Estats Units dels anys 20.Que les drogues deixarien de ser un problema de salut pública. Si les drogues son legalment elaborades per laboratoris control·lats i no per una banda de narcos al mig del no res hi haurà garanties que no estaran adulterades.I una raó que convé a l'Estat, guanyarien diners via impostos.
Llums de dia

El Senat ha aprovat per unanimitat la proposta del PSOE per obligar als conductors a circular amb els llums curts encesos. Això ja succeeix amb les motos, ara s'aplicarà als automòbils. La messura ja s'aplica a d'altres països des de fa anys.El que més m'ha sorprés es que fins i tot el PP l'aprobi. Últimament s'opossava a tot. Per cert, els fabricants de bombetes per automòbil veuran crèixer el negoci.