dimecres, 27 de febrer del 2008

Debat?. Quin debat?

El debat de Zapatero amb Rajoy va celebrar-se - és un dir - dilluns 25. Cap dels dos candidats va aportar res tot i que Rajoy es va fer un fart de fer demagògia, clar que ell i el seu partit porten quatre anys fent demagógia. El Debat ha esat avorrit. No és que esperés que que s'agafessin del ganyot, tot i que potser hauria estat més divertit encara que menys edificant del que va ser el debat. Reconec que vaig aguantar mitja hora i vaig passar-me a CSI, ja que els augurs de televisió barata que llençen vaticinis sense encertar-ne res m'avorreixen. I Rajoy i el seu PP s'han convertit en uns rappels de pa sucat amb oli. Zapatero va estar tou. Si be el PSOE pot presentar alguns encerts, també té algunes cagades però Zapatero hauria d'haver mostrat les seves propostes. Malauradament va decidir jugar al joc que li va propossar Rajoy, tot
i que aquest poc podia presentar de la seva gestió com ministre i encara menys del que havia fet els últims quatre anys, ja que dubto que organitzar cacaus de tota mena no és com per estar massa cofoi.

Terrorisme: El PP va muntar un sidral amb el cas de Juana Chaos però ells van tenir 56 casos idèntics a aquest i ningú els va retreure res ni va organitzar manifestacions en contra. I es curiós que qui més soroll ha fet amb el tema del terrorisme van ser els tres ministres d'interior del PP que van ser responsables d'aquests 56 casos: Acebes, Rajoy i Mayor Oreja. Durant el govern del PP van produïr-se molts atemptats però sense cap dubte el del 11 de març de 2004 va ser el més terrible per les 191 persones que van perdre la vida i els milers que van patir ferides de diversa consideració. Voler treure rédits electorals va costar-li al PP les eleccions, malgrat això no van apendre la lliçó: amb el terrorisme no s'en fa us partidista. Ell en van fer llavors, n'han continuat fent i sembla que tenent la intenció de continuar fent-ne servir. També han aconseguit dividir a les víctimes del terrorisme, una de les associacins de víctimes, l'AVT, ha estat vampiritzada pel PP.

Inmigració: Durant el govern Aznar era rar el dia que no teniem notícies de les arribades de pasteres procedents del nord d'Àfrica i també de com molts d'aquells africans hi deixaven la vida. Ara les pasteres s'han convertit en "cayucos" que venen de més lluny i s'ha desplaçat l'arribada d'inmigrants d'Andalusia a Canàries. La pérdua de vides es produeix igual. Però l'us que ha fet el PP de l'inmigració fa fàstic. Acebes per exempe va arribar a dir que els inmigrants eren delinqüents i l'origen de malalties. Com si a Espanya mai haguessin existit delinqüents.

Un altre element ha estat una constant allà on el PP ha mantingut algun poder: la corrupció inmobiliària. Els camps de golf i les urbanitzacions han crescut com bolets. I això en un país amb problemes de sequera. Per poder subministrar aigua a aquests complexos el PP va orquestar el catastrófic PHN. A l'àrea de les comarques tarraconines aquest pla faraónic del PP no va agradar gens. Però a l'Aragó tampoc. El PP va trobar un argument per començar una "guerra" interterritorial sense cap justificació i amb raons completament falses però sobretot amb mentides.

No ens ve de nou que el PP dona la culpa de tot a Catalunya:
-de perseguir als castellanoparlants malgrat que el propi Rajoy ha hagut de reconèixer que no era cert però que dir-ho els donava rédits electorals.
-de ser insol·lidaris, malgrat que segons les últimes balançes fiscals publicades (any 96) erem la CA que més aportava a l'Estat. Quan va entrar el govern Aznar van deixar de publicar-se, suposo que debien pensar que amagant les dades els seria més fàcil poder acusar-nos tot sabent que el que deien era fals.
-de no voler donar aigua als demés. La infraestructura que havia de portar l'aigua de
l'Ebre cap al Alacant i Múrcia parteix de l'Aragó i allà s'hi oposen. A les comarques tarraconines també hi ha oposició. Una reducció del cabal del riu suposaria la salinització del delta i per tant la perdua de les collites, així com la desaparició del àrc natural del delta i de les seves espècies. Però això no ho diuen.
Una frase, i no és la primera vegada que li sento dir a Rajoy, va demostrar-me que Rajoy no va anar a debatre, va anar a mentir. En un moment donat va deixar anar "me da igual". Quan a algú tant se li refot el que li diguis és que no té ganes de debatre. Però que podem esperar del senyor "hilillos de plastelina"?.
Rajoy va perdre unes eleccions que tenia o que creia guanyades. Sembla que no coneix que no pots dir blat fins que estigui al sac i ben lligat. S'ha de dir que Acebes va fer molt per no dir tot per perdre aquelles primeres eleccions de Rajoy com a líder suprem. Però Acebes segueix obrint la boca i Rajoy sap que si perd les eleccions en el seu partit faran una costellada en la que ell farà de porc. I tot per no haver sacrificat
als artífex de l'anterior derrota.