dilluns, 19 de febrer del 2007

Rajoy, el Estatuto de Catalunya, Nova campanya de la Plataforma pel Dret de Decidir y Montserrat



Rajoy




Rajoy ens torna a visitar. Avui visitarà les comarques de Tarragona. Embrutarà amb la seva presència el Monastir de Poblet. Espero que fumiguin després de la seva marxa. I visitarà l'Arxiu Tarradellas. Pensa robar els documents de l'ex-president?. No cal que vingui a Catalunya i encara menys que visiti llocs com Poblet. Sembla que preten explicar el perqué no vol l'Estatut. No cal, ja ho sabem. Pot estalviar-se el viatge i pot estalviar-nos la seva presència.






El Estatuto de Andalucía

ANDALUCÍA CATALUNYA

SI-----------------87,6-----------73,9
NO-----------------9,5-----------20,8
BLANCO-----------3,1------------5,3
ABSTENCIÓN----63,7----------51,1


El Estatuto de Andalucía ha sido votado solo por 1/3 de los andaluces en cambio en el de Catalunya votamos la mitad de los ciudadanos con derecho a voto, pero para el PP alegó que la alta abstención deslegitimaba el resultado del Estatut. Sin embargo, consideran legítimo 1/3 del andaluz. En el de Catalunya el 73,9% de los votos fue considerado insuficiente por el PP alegando la alta abstención. El PP ha dado su apoyo al Estatuto andaluz pese a que este es practicamente un calco del de Catalunya, al que ellos se han opuesto por todos los medios posibles. Los resultados han dejado en evidencia la falsedad y la hipocresía de todo lo dicho por el PP. Mientras hace poco Arenas afirmaba que habían apoyado el Estatuto andaluz porque este había sido descatalanizado, ayer, conocidos los resultados, el PP dijo que el Estatuto no era una necesidad para los andaluces.
Incongruencias. Tratar de ganar a toda costa lleva a disparatar permanentemente.
Si no era importante para los andaluces ¿porque lo han apoyado y han pedido el
voto?.








Nova campanya de la Plataforma pel Dret de Decidir



La Plataforma pel Dret de decidir contraataca. Aquest col·lectiu va iniciar ahir a Barcelona una campanya de recollida de firmes a favor del dret a l'autodeterminació dels Països Catalans, just quan es compleix un any de la multitudinària manifestació per demanar que es reconegués Catalunya com a "nació" en ple procés estatutari.Amb la recollida de firmes s'intentarà elevar a iniciativa parlamentària el dret a l'autodeterminació i també reclamar la capacitat dels Parlaments de poder convocar referendums, ja que fins ara això recau en mans del Govern central.El recurs contra l'Estatut // Pel que fa al recurs contra la Carta Autonòmica que es dirimeix al Tribunal Constitucional, la portaveu Mònica Sabata no va descartar convocar noves movilitzacions per "donar una resposta contundent si es necessari".

LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR COMMEMORA EL PRIMER ANIVERSARI DE LA MANIFESTACIÓ DEL 18 F I PRESENTA PÚBLICAMENT LA CAMPANYA DE RECOLLIDA DE SIGNATURES PEL DRET DE DECIDIR


Montserrat


Montserrat sembla que últimament té problemes de tota mena. si fa unes setmanes es van produïr unes esllavissades ahir el problema va ser una falsa alarma quan algú va trobar un termós sospitós que algú es va deixar i que va reclamar la presència del Mossos i el desallotjament de la zona durant dues hores fins que els artificiers que van acabar confirmant que era el termos d'algun despistat.
Coincideix que ahir hi anava la Flama de la Llengua amb la presència de l'expresident Pujol i l'exsenador Xirinachs.
Notícia
Tal i com estan les coses no hauria estat extrany que la ultradreta espanyola hagués intentat fer mal però per sort només va ser el termos del café d'un despistat.