dilluns, 5 de novembre del 2007

9-11-2007

La razón por la que llevo tiempo sin aparecer por aquí es porqué tuve un accidente de moto pero no temáis, solo sufrí algunas fracturas en las manos y antebrazos, no en la cabeza, de forma que volveré a repartir leña a quien haga falta. Mala suerte para los que esperaban que desapareciera del mapa. Lo siento, he vuelto.

Helena, la més petita de la família farà un any el proper dia 15. Està molt maca, en això s'assembla a la seva mare, per sort, amb l'excepció dels ulls i els cabells que son com els meus i com el Miquel fill, però la resta és com la seva mare i germanes.

Començem amb la llenya.

Si hay algo que me molesta es tener razón y el tiempo me la acabó dando. ¿Se acuerdan de lo que llevo tiempo diciendo sobre el AVE?. Desgraciadamente el tiempo ha acabado dándome la razón. Desde su inicio el AVE Madrid-Barcelona ha sido un cúmulo de cagadas continuas que han culminado en los socavones de El Prat. Si en su momento Cascos escurrió el bulto ante los socavones que se abrían al paso del AVE por los Monegros, ahora es la también inepta ministra de Fomento - parece que este ministerio es el ministerio de los ministros chulescos e incompetentes - Magdalena Álvarez que sigue sin dimitir y sin ser cesada a pesar de haber demostrado que no sabe o no quiere solucionar el problema. Otra cagada importante es la de pretender situar las estaciones a varios kilómetros de la ciudad a la que pertenecen; me estoy refiriendo a Guadalajara y Tarragona cuyas estaciones del AVE se situaron a varios kilómetros de estas ciudades, creando un problema ya que si llegas a estas poblaciones tienes que buscarte la vida para ir a la ciudad. Ante la imposibilidad de cumplir con los plazos para la inauguración alguna eminencia de ADIF propuso crear una estación para el AVE en el Prat. Por si no había suficiente lío causado por el desastre de la interrupción de las Rodalies de esa zona, el tren del aeropuerto y la paralización del servicio de FGC porque a algún cretino inepto le dio por joder no solo la obra del AVE y de RENFE convencional sino también la de FGC. El colapso circulatorio en la C32 creado por tener que substituir los trenes por autobuses y porque la gente para ir al trabajo se ha visto obligada a usar su vehículo particular es monumental. Ya puestos a liarla me extraña que estos cretinos no se hayan cargado la C32. Tanta incompetencia por parte de las empresas implicadas resulta casi criminal. Otro hecho grave son las grietas de las viviendas próximas a estas obras, lo que hace temer que cuando entren en Barcelona pueden liarla de un modo que ríanse del terremoto de San Francisco. Una vez en Barcelona el túnel debe pasar por debajo de centenares de edificios, algunos como La Pedrera o la Sagrada Familia, y varias líneas de metro. Si alguien pretendía causar un perjuicio a Barcelona y por extensión a Catalunya no podían escoger un procedimiento mejor. Un hecho que quiero destacar es que la empresa responsable de los socavones y por tanto de los perjuicios económicos es OHL, propiedad de Villar Mir, antiguo ministro del gobierno de Arias Navarro, si, aquel señor con cara de palo que anunció la muerte del tío Paco, y muy
ligado ideológicamente al PP.

Rajoy segueix pixant fora de test. Ha vingut a Catalunya a dir que quan ells guanyin les eleccions impediran que es construeixi l'AVE pel mig de la ciutat. Això ho ha dit davant de veins de la Sagrada Família. Oblida que va ser durant el govern del PP on ell era ministre que va aprobar-se el projecte del túnel de l'AVE pel mig de la ciutat.

Vidal-Quadras continua demostrant que no és altra cosa que un feixista i na(z)cionalista espanyol. A l'Alejo ja li coneixiem les seves opinions contra Catalunya i la llengua catalana però ara em pogut veure que la concepció del botifler Alejo només concep Espanya com la concebien Felip V, Isabel II, Primo de Ribera, Franco o Aznar Ara no ha tingut una altra idea que insultar al pare de l'andalusisme Blas Infante - autor de la lletra de l'Himne d'Andalusia. Això ha fet que amb tota raó a Andalusia fins i tot s'estiguin plantejant de presentar una querella contra el feixista Vidal-Quadras.

Montilla ha dit que l'actitut de l'Estat espanyol vers Catalunya podria causar desafecció dels catalans cap a Espanya. Jo ja em considero totalment desafecte vers Espanya, fa molt de temps. Des d'Espanya li critiquen les seves paraules, potser perqué no esperaven que Montilla arribés a dir això. Jo si que crec que recull el sentiment de molts catalans. Montilla fins ara havia intentat frenar qualsevol crítica contra el govern central però sembla que comença a pensar com a President de la Generalitat de Catalunya i no com a "virrey del imperio". Ja era hora. Els catalans hauriem de despertar ja i deixar-nos de monsergues. Durant mesos em llegit a la premsa ultradretana com s'ens donava les culpes de l'apagada d'Endesa a Barcelona, del deteriorament del servei de Rodalies a Barcelona i ara segons ells tenim la culpa dels esvorancs. Traduïnt, nosaltres, els catalans tenim la culpa de la ineptitut, la incompetència i la mala fe d'empresses dirigides des de Madrid, algunes amb directius propers al Partit Popular. El més curiòs és que ningú culpa als andalusos ni als malaguenys dels "incidents" en les obres de l'AVE a Màlaga. Per cert, dos metros de Madrid han patit un accident, donarà la culpa la premsa ultradretana als madrilenys?.

Fins i tot el capitost dels empresaris catalans ha decidit deixar-se de monsergues i ha demanat que es deixi d'acusar els catalans d'insol·lidaris i que es publiquin les balançes fiscals - que no es publiquen des de 1996 (any en que va guanyar les eleccions el PP) - i que en les últimes que es van publicar es veia clar que la CCAA que més diners aportava a l'Estat era Catalunya.
L'ex-president Jordi Pujol va possar com exemple dels prejudicis anticatalans a Espanya el cas d'un amic seu que va ser expulsat d'un taxi per parlar en català. Aquesta evident mostra de catalanofòbia hauria de portar-se als tribunals però qui confia en els tribunals espanyols?. Veient com els tribunals porten davant l'Audiencia Nacional a gent que crema fotos del Borbó i a dibuixants de El Jueves mentre deixen en llibertat a un tarat mental i feixista que va agredir a una noia de 16 anys, jo crec que ningú.

No és que els titólars de la premsa ultradretana siguin massa de confiar - i els articles menys - però La (sin)Razón diu en un dels seus titolars que Magdalena Álvarez ha afirmat que està canviant l'aspecte d'Espanya. D'Espanya no ho sé però els voltants de Barcelona començen a semblar un territori després d'una batalla. Diuen que estan construïnt l'AVE però més aviat semblen treballs de demol·lició si ens fixem en les esquerdes de les cases properes i l'estat del túnel que en teoria és nou.

Aznar ha escrit un llibre. Té com a títol "Carta a un joven español" o alguna cosa semblant. Una frasse em fa gràcia - "si te llaman facha..." -. Evidentment la supossada carta-llibre d'Aznar hauria de dir-se "Carta a un joven español muy de derechas" ja que dubto que molts joves espanyols es sentin al·ludits per la ideol·logia del führer de la Meseta. Ara, el llibre si que deu anar dirigit als joves de las "Juventudes Aznarianas", perdó, volia dir "Nuevas Generaciones del Partido Popular" que han donat mostres moltes vegades de ser uns "fachas" seguint l'exemple d'Aznar. Per cert, sembla que aquestes "Cartas a un joven español (facha)" sembla que no son altra cosa que la segona part de la carta d'un jove falangista de 16 anys anomenat
José María Aznar demanant el retorn als vells valors d'aquesta organització feixista espanyola. Per cert, Aznar no ens ha decebut i continua defensant que l'origen de l'atemptat de l'11-M no s'ha de buscar ni a deserts ni a montanyes llunyanes.
Hi ha montanyes o deserts "en la calle Génova de Madrid"?.