diumenge, 14 de gener del 2007

El día despues de las manifestaciones contra el terrorismo del día 13

Las dos manifestaciones contra el atentado de Barajas transcurrieron con normalidad. Miles de personas, tanto en Bilbao como en Madrid protestaron contra el atentado. De la de Madrid cabe destacar la negativa del Partid Popular a pesar de que se aceptó añadir vida y libertad al lema de la pancarta. Incomprensible la reacción de los chicos de Mariano Rajoy que tras haber logrado imponer su lema no asistan a la manifestación. Tampoco asistieron el alcalde Gallardón ni la presidenta Aguirre. Prefirieron seguir las consignas del partido a cumplir como las máximas autoridades de la ciudad y la CA de Madrid respectivamente.
Quien si asistió y estuvo al lado de sus conciudadanos fue el Lehendakari Ibarretxe.
El hecho de que ni HB ni el PP no hicieran acto de presencia es para preguntarles a ambos partidos si están a favor de ETA, parece que si. Unos porque son el brazo político de ETA - aunque parece que el atentado de Barajas les cogió con el paso cambiado - y otros porque creen que el terrorismo les da votos. El hecho de que el PP mostrara más alegría y parece que lo esperara más incluso que HB hace que uno piense mal del Partido Popular. Grave, no que yo afirme esto, ya que esa es la sensación que tengo, lo que es grave es que esto sea así.
¿Cuando empezará el Partido Popular a entrar en razón?.
Ambas manifestaciones han sido un éxito de asistencia ciudadana. Gente de todas las edades, orígenes y condiciones. ETA ha logrado unir a miles de personas para protestar contra sus atentados, el PP solo logra reunir a señoras con abrigos de piel (émulas de Carmen collares), franquistas y a niñatos con la cabeza afeitada.

Del blog de Miquel Iceta extraigo este fragmento relacionado con la manifestación:

Como era de preveer el debate político de la semana ha estado marcado por las reacciones a la ruptura del alto el fuego por parte de eta y las reacciones de los diferentes agentes políticos. La preparación de las manifestaciones de Madrid, Bilbao y Pamplona celebradas ayer ha ajetreado buena parte de la atención. Podáis leer el manifiesto de la convocatoria de Madrid a la que, como se sabe, se modificó el eslogan por facilitar la incorporación del PP y el AVT.
Lo cierto es que, al final, ni Batasuna ni el PP se sumaron. Batasuna, evidentemente, porque no compartía ni la expresión "contra el terrorismo" empleada en Madrid, ni la expresión "Exigimos a ETA la fin de la violencia" empleada en Bilbao. Por cierto, esta última fue también una añadidura de Ibarretxe a instancias de Josu Jon Imaz. Los partidos catalanes fueran presentes a la manifestación de Madrid. La cuestión es, por qué no se añadió el PP? El PP siempre ha estado en las manifestaciones de condena contra el terrorismo. De
hecho, ha convocado hasta cinco manifestaciones en el período de alto el fuego de eta cuando no se producía ninguna víctima. Como es posible que no se afegeixi a una manifestación cuando ha habido un atentado con dos víctimas y se había modificado el eslogan según sus exigencias? La respuesta más contundente, como siempre, viene de la mano de los humoristas como lo demuestra el dibujo de Herreras publicado al Periódico que encontraréis aquí bajo. La actitud del PP es vergonzosa e inaceptable. El único que mueve la política del PP es la voluntad de erosionar al gobierno, y este objetivo pasa por ante cualquiera otra consideración, ya sea unidad democrática frente de los violentos o la solidaridad con las víctimas. Respeto de la ausencia de Batasuna, no hace sino subrayar su dependencia absoluta de los dictados de la banda terrorista. Como dice Patxi López, el atentado de Barajas ha sepultado el discurso de Anoeta en el que Batasuna parecía dispuesta a apostar por la fin de la violencia al País Vasco. El Gobierno debe proseguir con su tarea por erradicar el terrorismo, cuenta con el apoyo mayoritario de los ciudadanos y de las fuerzas políticas.
Zapatero hará bien de seguir intentando sumar al PP al consenso, pero no puede abdicar de su responsabilidad de dirigir la lucha antiterrorista si se supeditase a la estrategia de un partido que solos está dispuesto a llegar a acuerdos si se aceptan todas sus exigencias y si eso contribuye a hacer caer el gobierno socialista. Hoy podáis leer una interesando entrevista de Zapatero publicada en El País, donde antes de ayer se podía leer también una ertinente
reflexión de José Andrés Torres Mora al respeto de todo esto. Mañana habrá debate en el Congreso de los Diputados sobre el tema. Maria Teresa Fernández de la Vega dice que sería un buen momento para que el PP se decidiese a sumar y no a quedar y dividir. Tanto bueno! Pero yo lo veo imposible. El PP mantendrá, me temo, su indecencia
.


Les dues manifestacions contra l'atemptat de Barajas van transcórrer amb normalitat. Milers de persones, tant a Bilbao com a Madrid van protestar contra l'atemptat. De la de Madrid cal destacar la negativa del Partit Popular malgrat que es va acceptar afegir vida i llibertat al lema de la pancarta. Incomprensible la reacció dels nois de Mariano Rajoy que després d'haver aconseguit imposar el seu lema no assistissin a la manifestació. Tampoc van assistir l'alcalde Gallardón ni la presidenta Aguirre. Van preferir seguir les consignes del partit a complir com a màximes autoritats de la ciutat i la CA de Madrid respectivament.
Qui si va assistir i va estar al costat dels seus conciutadans va ser el Lehendakari Ibarretxe.
El fet que ni HB ni el PP no feren acte de presència és per a preguntar-los a ambdós partits si estan a favor d'ETA, sembla que si. Uns perquè són el braç polític d'ETA - encara que sembla que l'atemptat de Barajas els va agafar amb el pas canviat - i altres perquè creuen que el terrorisme els dóna vots. El fet que el PP mostrara més alegria i sembla que ho esperava més fin i tot que HB fa que un pensi malament del Partit Popular. Greu, no que jo afirmi això, ja que aquesta és la sensació que tinc, la qual cosa és greu és que això sigui així.
Quan començarà el Partit Popular a entrar en raó?.
Ambduess manifestacions han estat un èxit d'assistència ciutadana. Gent de totes les edats, orígens i condicions. ETA ha aconseguit unir a milers de persones per a protestar contra els seus atemptats, el PP només aconseguix reunir senyores amb abrics de pell (èmules de Carmen collars), franquistes i a galifardeus amb el cap afaitat.

Del blog de Miquel Iceta extracte aquest fragment relacionat amb la manifestació:

Com era de preveure el debat polític de la setmana ha estat marcat per les reaccions al trencament de l'alto el foc per part d'eta i les reaccions dels diferents agents polítics. La preparació de les manifestacions de Madrid, Bilbao i Pamplona celebrades ahir ha ocupat bona part de l'atenció. Podeu llegir el manifest de la convocatòria de Madrid a la que, com se sap, es va modificar l'eslògan per facilitar la incorporació del PP i l'AVT. El cert és que, al final, ni Batasuna ni el PP s'hi van afegir. Batasuna, és clar, perquè no compartia ni l'expressió "contra el terrorisme" emprada a Madrid, ni l'expressió "Exigim a ETA la fi de la violència" emprada a Bilbao. Per cert, aquesta darrera va ser també un afegitó d'Ibarretxe a instàncies de Josu Jon Imaz. Els partits catalans van ser presents a la manifestació de Madrid. La qüestió és, per què no s'hi va afegir el PP? El PP sempre ha estat en les manifestacions de condemna contra el terrorisme. De fet, ha convocat fins a cinc manifestacions en el període d'alto el foc d'eta quan no es produïa cap víctima. Com és possible que no s'afegeixi a una manifestació quan hi ha hagut un atemptat amb dues víctimes i se'n havia modificat l'eslògan segons les seves exigències? La resposta més contundent, com sempre, ve de la mà dels humoristes com ho demostra el dibuix de Ferreres publicat a El Periódico que trobareu aquí sota. L'actitud del PP és vergonyosa i inacceptable. L'únic que mou la política del PP és la voluntat d'erosionar al govern, i aquest objectiu passa per davant de qualsevol altra consideració, ja sigui la unitat democràtica enfront dels violents o la solidaritat amb les víctimes. Respecte de l'absència de Batasuna, no fa sinó subratllar la seva dependència absoluta dels dictats de la banda terrorista. Com diu Patxi López, l'atemptat de Barajas ha sepultat el discurs d'Anoeta en el que Batasuna semblava disposada a apostar per la fi de la violència al País Basc. El Govern ha de prosseguir amb la seva tasca per eradicar el terrorisme, compta amb
el suport majoritari dels ciutadans i de les forces polítiques. Zapatero farà bé de seguir intentant sumar al PP al consens, però no pot abdicar de la seva responsabilitat de dirigir la lluita antiterrorista si es supedités a l'estratègia d'un partit que sols està disposat a arribar a acords si s'accepten totes les seves exigències i si això contribueix a fer caure el govern socialista. Avui podeu llegir una interessant entrevista de Zapatero publicada a El País, on abans d'ahir es podia llegir també una pertinent reflexió de José Andrés Torres Mora al respecte de tot plegat. Demà hi haurà debat al Congrés dels Diputats sobre el tema. Maria Teresa Fernández de la Vega diu que seria un bon moment perquè el PP es decidís a sumar i no a restar i dividir. Tant de bo! Però jo ho veig impossible. El PP mantindrà, em temo, la seva indecència.