divendres, 26 de gener del 2007

Síndic de Greuges per al Defensor

Síndic de Greuges per al Defensor
Passa-ho!
Iu Forn

El Síndic de Greuges a Catalunya i el Defensor del Pueblo a Madrit són dues institucions de què s'ha dotat la democràcia per defensar els drets dels ciutadans. El Síndic de Greuges és en Rafael Ribó, una persona que s'esforça per donar a conèixer la institució. El Defensor del Pueblo és Enrique Múgica.
Rafael Ribó va un cop al mes al programa de l'Antoni Bassas a Catalunya Ràdio, l'emissora pública de la Generalitat, i escolta i intenta resoldre les queixes dels ciutadans. Enrique Múgica es dedica a presentar recursos d'inconstitucionalitat contra l'Estatut aprovat pel poble de Catalunya. Rafael Ribó va presentar la setmana passada un informe sobre Renfe Rodalies on demana mesures per millorar el servei i compensacions per als viatgers pels habituals retards. Denuncia la falta d'inversió i afirma que les últimes mesures adoptades per millorar el servei "no garanteixen els mínims de qualitat i eficiència". Enrique Múgica es dedica a presentar recursos
d'inconstitucionalitat contra l'Estatut aprovat pel poble de Catalunya.
Rafael Ribó va denunciar dimarts la "inactivitat i passivitat" d'ajuntaments, diputacions i govern en la lluita contra la contaminació acústica. Enrique Múgica es dedica a presentar recursos d'inconstitucionalitat contra l'Estatut aprovat pel poble de Catalunya.

A la pàgina web del Defensor del Pueblo hi ha l'apassionant apartat últimas novedades. Són una recomanació sobre el cas Fórum-Afinsa del passat 12 de desembre, un concurs de dibuix i el premi Rey de España de drets humans. Clicant a eventos hi veiem "información puntual sobre las actividades y eventos relacionados con la presencia del Defensor del Pueblo en los actos públicos o institucionales más recientes". Concretament una foto de l'11 de juliol del 2006 al Senat.

Pobre Defensor, està tan ocupat amb l'Estatut que no té temps de fer res més. ¿Haurà d'anar el Síndic a ajudar-lo?